
Ideą La Baguette jest szukanie smaków wychodząc wciąż poza strefę komfortu oraz dbałość o najwyższą jakość produktów.

La Baguette wyjątkowe miejsce na słodkiej mapie Krakowa. To wypieki tworzone z pasją, sercem i z pomysłem. Firma jest efektem spotkania dwóch osób – Justyny i Magdy, które w grudniu 2013 roku postanowiły podzielić się z innymi swoją miłością do pieczenia. Jako absolwentki Technologii Żywności i Żywienia Człowieka posiadają dużą wiedzę z zakresu przetwarzania i kontroli jakości żywności, doskonale zdają sobie sprawę z wagi, jaką w procesie produkcji ogrywa odpowiedni dobór najwyższej jakości surowców.
Ideą La Baguette jest szukanie smaków wychodząc wciąż poza strefę komfortu oraz dbałość o najwyższą jakość produktów.
La Baguette wyjątkowe miejsce na słodkiej mapie Krakowa. To wypieki tworzone z pasją, sercem i z pomysłem. Firma jest efektem spotkania dwóch osób – Justyny i Magdy, które w grudniu 2013 roku postanowiły podzielić się z innymi swoją miłością do pieczenia. Jako absolwentki Technologii Żywności i Żywienia Człowieka posiadają dużą wiedzę z zakresu przetwarzania i kontroli jakości żywności, doskonale zdają sobie sprawę z wagi, jaką w procesie produkcji ogrywa odpowiedni dobór najwyższej jakości surowców.


Specjalnością La Baguette są zawsze świeże tarty na kruchych maślanych spodach, z nadzieniem przygotowanym z najlepszej jakości składników. Przykładem może być popisowy produkt marki – tarta z kremem na bazie mascarpone, której uwieńczeniem jest ręcznie przygotowywana konfitura malinowa, stworzona w 100% z owoców bez dodatku cukru! Wyrafinowany smak klasycznego amerykańskiego brownie to z kolei zasługa wysokiej jakości gorzkiej czekolady zawierającej 72% kakao oraz przepisu dopracowywanego przez ponad pół roku.
Specjalnością La Baguette są zawsze świeże tarty na kruchych maślanych spodach, z nadzieniem przygotowanym z najlepszej jakości składników. Przykładem może być popisowy produkt marki – tarta z kremem na bazie mascarpone, której uwieńczeniem jest ręcznie przygotowywana konfitura malinowa, stworzona w 100% z owoców bez dodatku cukru! Wyrafinowany smak klasycznego amerykańskiego brownie to z kolei zasługa wysokiej jakości gorzkiej czekolady zawierającej 72% kakao oraz przepisu dopracowywanego przez ponad pół roku.

Masz ochotę spędzić miło czas?
Zapraszamy do naszych lokali, gdzie w wyjątkowej atmosferze oraz w towarzystwie pysznej kawy będziesz mógł doświadczyć chwili słodkiego zapomnienia.
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10

Masz ochotę spędzić miło czas?
Zapraszamy do naszych lokali, gdzie w wyjątkowej atmosferze oraz w towarzystwie pysznej kawy będziesz mógł doświadczyć chwili słodkiego zapomnienia.

BLOG
Odkrywamy tajemnice słodkości
19.02.2025r.
Tłusty czwartek w La Baguette !
Zapraszamy do wspólnego świętowania najsłodszego dnia w roku.
Czytaj więcej >05 03 2023
Tort Biszkoptowy vs Tort Musowy
Czy wybrać klasyczną elegancję biszkoptowego tortu, czy też rozkoszować się lekkością tortu musowego?
Czytaj więcej >